Διατροφική αξία - Υγεία

 Το ελαιόλαδο και η ελληνική διατροφή καταπολεμά τον καρκίνο και τις καρδιακές παθήσεις σύμφωνα με την επιστήμη.

Ο αρχαίος Έλληνας και θεμελιωτής της ιατρικής Ιπποκράτης αναφέρθηκε στο ελαιόλαδο ως "το μέγα θεραπευτικό" και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι για πάνω από 5.000 έτη στους μεσογειακούς πολιτισμούς, το ελαιόλαδο έχει εξυπηρετήσει τους κατοίκους της Μεσογείου με ποικίλους τρόπους.
Μόλις πρόσφατα η επιστήμη άρχισε να μαθαίνει την πραγματική αξία του ελαιολάδου. Το ελαιόλαδο, είναι πλέον γνωστό ότι, αποτρέπει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου, μειώνει τον κίνδυνο στεφανιαίων καρδιακών παθήσεων και αποτρέπει το σχηματισμό των ελεύθερων ριζών που μπορούν να προκαλέσουν την καταστροφή των κυττάρων μέσα στο ανθρώπινο σώμα.
Το 80% του ελαιολάδου αποτελείται από μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν να κρατηθεί σε υψηλά επίπεδα η HDL (γνωστή και ως καλή χοληστερόλη) και σε χαμηλά επίπεδα η LDL ("κακή" χοληστερόλη).

Το ελαιόλαδο επίσης βοηθάει:
  • Στην καλή λειτουργία του εντέρου
  • Στη μείωση των γαστρικών υγρών
  • Στο σωστό μεταβολισμό των διαβητικών και κατά συνέπεια στην ισορροπία των τιμών του σακχάρου
  • Αναζωογονεί το δέρμα!
Ο κατάλογος των θετικών στοιχείων του ελαιόλαδου, λοιπόν, είναι πολύ μακρύς και ολοένα αυξάνεται.
Οι 'Ελληνες είναι οι πρώτοι σε κατανάλωση ελαιολάδου στον κόσμο. Μπορεί να καπνίζουμε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο έθνος και να έχουμε σύστημα υγειονομικής περίθαλψης κάθε άλλο παρά ιδανικό, παρόλα αυτά όμως, ζούμε περισσότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα έθνη και έχουμε από τα χαμηλότερα, παγκοσμίως, ποσοστά εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και καρκίνου.

Το μυστικό μπορεί να είναι στο ελαιόλαδο.
Ανακαλύψτέ το μόνοι σας.